Wie zijn wij

Wel zijn Thuis biedt individuele begeleiding en dagbesteding op maat voor ouderen en mensen met een beperking, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen en zich  ‘Wel” thuis voelen.

Wel zijn Thuis doet dit door goed naar de wensen van de cliënt te luisteren  en de dagbesteding af te stemmen op de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Wel zijn Thuis verhoogt de kwaliteit van leven  door te ondersteunen en wat meer kleur en fleur aan de dag te geven, waardoor mensen zich weer prettiger voelen.

Wel zijn Thuis is er ook om de mantelzorger  tijdelijk te ontlasten, zodat die wat meer tijd voor zich zelf krijgt en de accu op kan laden door even niet belast te zijn met zorgen voor .

Wel zijn Thuis  kunt u ook inschakelen voor extra aandacht als u partner of ouder in een verpleeghuis verblijft.

Het werkgebied van Wel zijn Thuis is de gehele zuidwesthoek.

Wacht niet op een goede dag, probeer er zelf een te maken.

Wilt u weten wat er precies onder welzijn valt, lees verder onder “wat te bieden“.

Wie is Wel zijn Thuis

Ineke van Helmondt

Mijn naam is Ineke van Helmondt en ik woon in Tholen. In 1984 heb ik mijn diploma activiteitenbegeleiding behaald en inmiddels heb ik veel ervaring en deskundigheid opgebouwd in het begeleiden van mensen op het gebied van welzijn. Met veel plezier heb ik jaren in de ouderenzorg gewerkt als activiteitenbegeleider en Coach Dagbesteding.

Met Wel zijn Thuis wil ik het leven van de mensen die door alle veranderingen in de zorg, langer thuis moeten blijven wonen, wat makkelijker en plezieriger maken.

Buiten dat ik een professionele aanbieder ben, ben ik ook ervaringsdeskundige.
Mijn eigen moeder heeft met de hulp van ondersteunende begeleiding nog acht jaar zelfstandig kunnen wonen, ondanks dat zij dementerend was.
Dit was voor ons kinderen een hele geruststelling, dat wij wisten dat er tussen de zorgmomenten iemand bij mijn moeder langs ging en de dag wat opfleurde . Daarnaast werd er ook een oogje in het zeil gehouden. Wij werden op de hoogte gehouden en konden als dat nodig was actie ondernemen.

Ik weet dus uit ervaring hoe belangrijk het is te weten dat het vader/moeder aan niets ontbreekt ook als je zelf niet in de gelegenheid bent de mantelzorg op je te nemen.

Ik zou het iedereen gunnen om zo lang mogelijk “thuis” te wonen en als dit wat lastiger wordt omdat alles wat eerst vanzelfsprekend ging nu niet meer lijkt te lukken, biedt Wel zijn Thuis mogelijk een oplossing.

“Even samen boodschappen doen, dat geeft mijn dag een gouden randje””

Wel zijn Thuis helpt ouderen om zelfstandig te wonen en de regie over het leven te behouden